Recept Pepparkakskulor

PEPPARKAKSKULOR

Receptförfattare: Linn Strömberg

Dessa pepparkakskulor är lättlagade och supergoda till julen. Trevligt att ge bort i present i en fin ask eller cellofan!

 

INGREDIENSER

 

  • 120g (1dl) Fiber Syrup (honey)
  • 10g Naturell Kokosolja
  • 60g Vassleprotein (vanilj)
  • 25g (0,5dl) Mandelmjöl
  • 2 tsk Kanel
  • 3 tsk Pepparkakskryddor 
  • 75g Milk chocolate

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 175°. Värm fibersirapen i micron (ca 30-60 sekunder). Värm kokosoljan och blanda sedan med fibersirapen. Tillsätt resterande ingredienser. Fördela och blanda samman väl (smeten ska gå att arbeta med, är den väldigt smulig och faller isär – tillsätt ytterligare en skvätt (värmd) fibersirap). Forma ca 1,5 cm stora kulor och placera på en plåt täckt med bakplåtspapper. Se till att du har lite utrymme mellan kulorna då de expanderar i ugnen. Placera i ugn i ca 10 minuter. Håll koll så de inte bränns! Alla ugnar är olika, mellan 7-12 minuter bör vara lagom. Ta ut och låt svalna medan du värmer chokladen varsam(!) i micron. Doppa sedan varje kula i chokladen. Placera på bakplåtspapper och låt chokladen svalna och stelna innan servering. (Ett tips är att hälla över den allra sista chokladen med hjälp av en slickepott). Det går utmärkt att förvara pepparkakskulorna i kyl.