Recept Kaffe Dalgona

PANNACOTTA MED SAFFRAN

Receptförfattare: Alexandra Schlesinger

Sätt färg på denna efterätt med saffran som ger en julig smak. Passar till både jul och nyårdessert!

 

 

INGREDIENSER

 

(4 portioner)

  • 5 dl grädde
  • 1 3/4 gelatinblad
  • 1/2 g saffran
  • 3-4 msk Fiber honey
  • 1/2 dl Use like sugar
  • 2-3 droppar Stevia vanilj 

     

    Till hallondsåsen:

  • 250 g hallon, frysta 
  • 1-3 msk Use like sugar 
  • 1-2 msk vatten

     

    För garnering:

  • Hackad Crunchy caramel

GÖR SÅHÄR:

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.  Koka upp grädde på svag värme i en kastrull tillsammans med saffran, Use like sugar, Fiber honey och vaniljdroppar. Låt koka tills den grädden tjocknat en aning. Ta bort kastrullen från spisen. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i gräddblandningen och rör om tills gelatinbladen lösts upp. Häll över blandningen i fyra glas och ställ i kylen, låt svalna i 1-2 timmar. Tina de frysta hallonen och mixa sedan med Use like sugar. Sila igenom såsen genom en sil för att få bort alla frön.  Smaka av och se om mer sötma behövs. Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter innan servering. Toppa med hallonsåsen (tips är att värma såsen en aning, det blir gott i kombination till den kalla pannacottan). Toppa med hackad Crunchy caramel.