MARSIPANÄGG
Receptförfattare: Marja Folcke
Det ska vara enkelt att göra eget påskgodis. Här är ett recept på söta sockerfria marsipanägg doppade i mörk choklad.
INGREDIENSER
Ägg 12 st:
- 1/2 dl sötmandlar
- 4 äggvitor
-
6 dl mandelmjöl
- 5 msk Use Like Sugar
- 6 droppar bittermandelarom
- 150 g Dark chocolate
- ev. 1 tsk olja
Dekoration:
- ex. riven kokos
- hackad choklad
- torkade bär
GÖR SÅHÄR:
Rosta sötmandlar i en torr panna. Rör om med en stekspade så dom inte bränns. Låt svalna. Blanda mandelmjöl med Use Like Sugar och några droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita (tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös). Ta en mandel och tryck in i mitten av en marsipanklump och forma till ett litet ägg. Ställ gärna i frys under några minuter för att de ska hårdna en aning. Smält chokladen, gärna med en klick olja, och doppa marsipanäggen försiktigt i detta (använd en gaffel för att doppa med). Dekorera med valfri garnering. Låt stelna och förvara i kyl.