PROTEINBARS

PROTEIN N’ CARAMEL

PROTEIN N’ PEANUTS

PROTEIN SPORT-CRUNCH HAZELNUT

PROTEIN SPORT-CRUNCH ORANGE

PROTEIN SPORT-CRUNCH CHOCOLATE

PROTEIN SPORT-CRUNCH VANILLA

PROTEIN SPORT-CRUNCH LIQUORICE

SOCKERFRIA PROTEINBARS ATT ÄTA EFTER TRÄNING 

Proteinbars har de senaste åren kommit att bli en succétrend inom dagligvaruhandeln, inte minst bland hälsomedvetna personer. Proteinbars är goda och enkla att snabbt äta på språng. Dock innehåller många varianter alldeles för mycket socker, både vanligt och artificiellt. Därför har vi skapat NICK’S proteinbars utan tillsatt socker, gluten och palmolja. NICK’S proteinbars passar perfekt att äta innan eller efter träning. Precis som resterande produkter i vårt sortimentet, tillsätter vi inget raffinerat socker och våra proteinbars passar dessutom utmärkt för glutenintoleranta eller de medvetna konsumenter som vill undvika palmolja ur både ett hälso- och miljöperspektiv. Ett hälsosammare val för dig som tränar eller som letar efter ett utmärkt mellanmål att alltid ha i väskan och fylla på energidepåerna med. 

HUR SÖTAR VI OM VI INTE ANVÄNDER SOCKER?

För att få en fyllig, rund och söt smak utan tillsatt socker använder vi oss av en bas av söta fibrer, ett extrakt från växtriket utvunnet ur steviaplantan, björksocker  samt ett ämne som finns naturligt i plommon, päron och vindruvor. De här ämnena samverkar på ett finurligt sätt och de har alla extremt låg blodsockerpåverkan.
Enligt vårt synsätt och modern näringsvetenskap är kalorier från tillsatt vitt socker, de absolut sämsta kalorier man kan konsumera. När sackaros (vitt socker) bryts ned i kroppen går glukos-delen direkt ut i kroppen, där den höjer blodsockret omedelbart, varpå insulin utsöndras, så att kroppens celler omvandlar denna del av sockret direkt till fett som lagras in. Fruktos-delen från sackarosen kan endast hanteras av levern, vilken blir kraftigt belastad och höjer blodets koncentration av olämpliga fetter. Man kopplar också hög konsumtion av fruktos till en ökad risk för åldersdiabetes senare i livet. Ovanstående är bara några få av fler anledningarna till att i princip varenda livsmedelsmyndighet i världen vill minska konsumtionen av tillsatt socker hos befolkningen.

 

KONTAKT  

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM