BANANKAKA UTAN SOCKER

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Passa på att baka banankaka när du har bananer över i
fruktskålen som börjar bli en aning övermogna. Den här saftiga banankakan är ljuvligt god och har en smak av ingefära, kanel och nötter. 

 

INGREDIENSER

 

  • 2 dl Use like sugar
  • 2 ägg
  • 200 g smör
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1/2 dl grovt hackad mandel
  • 3 mogna bananer + 1 till garnering
  • 1 dl yoghurt (naturell)
  • 2 msk Fiber syrup
  • 3 msk hackade nötter till garnering

GÖR SÅHÄR:

Vispa ihop Use like sugar och ägg poröst i en skål, därefter tillsätter du smör och yogurt.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål innan du blandar samman med smeten. Blanda samman till en jämn smet. Mosa bananerna och blanda ner dem, hacka nötter och tillsätt dem i smeten.

Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Strö över hackade nötter och häll sirap över kakan. Glöm inte att garnera med en banan på toppen! Grädda kakan på 185°C i 35-45 minuter eller tills den fått fin färg och är fast. Låt svalna helt innan servering.

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM