BLÅBÄRSCHEESECAKE

Receptförfattare: Marja Folcke

Mumsigt recept på blåbärscheesecake. En frisk cheesecake med blåbärssmak och chokladbotten. 

 

INGREDIENSER

 

   Chokladbotten:

GÖR SÅHÄR:

Chokladbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter.

Blåbärsyllning:
Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens. Häll smeten över den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i den nedre delen av ugnen. Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor – låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min). 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM