Recept Blabarskaka Med Citron

BLÅBÄRSKAKA MED CITRON 

Receptförfattare: Malin Seijboldt
Blåbär och citron går hand i hand och skapar en härlig kombination av sött och syrligt. En perfekt kaka för sommarkalaset!

 

 

INGREDIENSER

Nötknäck:

  • 1 1/2 dl valnötter
  • 1/2 dl Use like sugar
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 2 msk smör
    Smet:
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl apelsinjuice
  • 3-4 tsk rivet citronskal
  • 1 3/4 dl Use like sugar
  • 10 st Steviadroppar vanilj
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl blåbär
    Frosting:
  • 100 g philiadelphia ost
  • 2 dl grädde
  • 3 st Steviadroppar vanilj
  • 2 tsk rivet citronskal

GÖR SÅHÄR:

Börja med att göra nötknäcket. Hacka valnötter och lägg i en panna med smör, Use like sugar, kanel, kardemumma. Låt valnötterna få lite färg och stäng sedan av spisen. Vispa ihop smält smör, ägg och apelsinjuice i en bunke. Därefter tillsätt Use like sugar, bakpulver och till sist mjöl. Rör ner nötknäcken i smeten. Häll smeten i en form, cirka 25 i diameter. Tryck försiktig ner blåbär i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 min. Medan kakan är i ugnen kan du förbereda frostingen. Vispa grädde blanda ner philadelphia, steviadroppar och rivet citronskal. När kakan är färdig låt den svalna och därefter bred över frostingen och dekorera med blåbär på toppen!