BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGLASS

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Här kommer ett recept på en riktigt god och enkel blåbärspaj. Serveras med vaniljglass!

 

INGREDIENSER

 

  • 2 dl Use like sugar
  • 250 g smör (rumstempererat)
  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2  dl havregryn
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk bakpulver

Blåbärfyllning:

  • 500 g frysta eller färska blåbär
  • 2 tsk lime zest
  • 2 msk majsstärkelse 
  • 0,5 dl Use like sugar

GÖR SÅHÄR:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda Use like sugar, rismjöl, mandelmjöl, havregryn, salt och bakpulver med rumstemprerat smör.  Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Blanda sedan blåbär med lime zest, majsstärkelse och Use like sugar. 
Häll ner blåbären i pajformen. Smula sedan över resterande pajdeg över blåbären. 
Grädda i ugnen i ca 30-40 min. Servera  pajen med mjuk och härlig vanlijglass! Mums!

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM