FUDGE BROWNIE

Receptförfattare: Marja Folcke

Den klassiska brownien fast utan socker eller gluten, en riktig dröm för alla som älskar choklad! Den här kakan är riktig go att äta som den är eller så kan du servera den med grädde eller glass!

 

INGREDIENSER

 

Fudge brownie:

Topping: 

Jordgubbar: 

 

GÖR SÅHÄR:

Fudge brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas/fördelas ovanpå.

Topping:
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Låt stelna något (till en konsistens som går att spritsa).

Chokladdoppade jordgubbar:
Smält chokladen, gärna med en klick olja. Doppa jordgubbarna och lägg på brownien med chokladtoppingen. Förvaras i kyl.

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM