CHOKLAD MOUSSE

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Choklad är väl ändå allas favoritdessert? Denna choklad mousse är enkel att göra och smakar underbart gott! 

 

 

INGREDIENSER

 

GÖR SÅHÄR:

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Vispa 1.5 dl av grädden löst och ställ kallt. 
Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen så att den smälter. Rör allt tillsammans till en jämn smet.
Koka upp socker och vatten och häll i en jämn över äggulorna under kraftig vispning till ett fint vitt skum. Blanda sedan chokladsmeten och skummet därefter vänder du ner den vispade grädden. Fördela moussen i höga festliga glas. Låt moussen stelna i kyl minst en 45 minuter.

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM