CITRONKAKA MED FROSTING

Receptförfattare: Malin Seijboldt

En mjuk och god citronkaka med en smarrig och kladdig frosting på toppen. Enkelt att tillaga och oemotståndlig att motstå när den står på fikabordet! Och helt utan socker dessutom! WOW! 

 

INGREDIENSER

Botten: 

  • 150 g smör 
  • 3 ägg
  • 2 dl Use like sugar 
  • 0,5 dl grädde 
  • 2 msk citronsaft 
  • 1 st citron, rivet skal 
  • 2 tsk bakpulver 
  • 3 dl mjöl ( glutenfritt för den som önskar)

Frosting: 

  • 200 g philadelphiaost 
  •  50 g smör 
  • 3 msk Use like sugar 
  • 1/2 citron 

 

GÖR SÅHÄR:

Botten: 
Sätt ugnen på 175 grader. Därefter smörjer du en form. Smät smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och Use like sugar pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver mjöl och rör sedan ner med resten av smeten. Häll smeten i formen och grädda i cirka 35-40 minuter. 

Frosting: 
Blanda smält smör, saft från citron, 200 g philadelphiaost, 3 msk Use like sugar. Sätt frostingen i kylskåpet tills kakan är klar! 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM