SOCKERFRI GRANOLA

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Ett smarrigt recept på sockerfri hemgjord granola! Det bästa med att laga egen granola är när köket fylls av ljuvliga dofter och att den blir hälsosammare naturligtvis. Härligt krispigt och gott att äta till frukost eller mellanmål. 

 

 

INGREDIENSER

 

  • 3 dl havregryn 
  • 3 dl rågflingor 
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1 dl kokosflingor 
  • 3/4 dl Use like sugar 
  • 2 tsk kanel 
  • 1/2 dl vatten 
  • 1 msk olja 
  • 3 msk Fiber honung 

GÖR SÅHÄR:

Blanda havregryn, rågflingor, solroskärnor, linfrön, kokosflingor, Use like sugar och kanel. Rör sedan ihop vatten och olja. Häll blandningen över flingorna och rör om väl med händerna. Fördela allt på en plåt och ringla honung över blandningen, rosta sedan granolan i 15-20 minuter på 200°C. 

Efter granolan har svalnat kan du tillsätta allt från torkade äpplen till tranbär, your choice! Ett tips är att blanda i kokosflingorna efter halva tiden i ugn, då de annars kan bli brända. 

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM