MARSIPANÄGG

Receptförfattare: Marja Folcke

Det ska vara enkelt att göra eget påskgodis. Här är ett recept på söta sockerfria marsipanägg doppade i mörk choklad. 

 

INGREDIENSER

 

Ägg 12 st:

Dekoration: 

  • ex. riven kokos
  • hackad choklad
  • torkade bär 

 

GÖR SÅHÄR:

Rosta sötmandlar i en torr panna. Rör om med en stekspade så dom inte bränns. Låt svalna. Blanda mandelmjöl med Use Like Sugar och några droppar bittermandelarom. Rör sist ner äggvita (tillsätt mer mandelmjöl efter behov om degen blir för lös). Ta en mandel och tryck in i mitten av en marsipanklump och forma till ett litet ägg. Ställ gärna i frys under några minuter för att de ska hårdna en aning. Smält chokladen, gärna med en klick olja, och doppa marsipanäggen försiktigt i detta (använd en gaffel för att doppa med). Dekorera med valfri garnering. Låt stelna och förvara i kyl.

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM