JORDGUBBSTÅRTA

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Ingen riktig sommar utan gräddtårta med jordgubbar eller hur? Denna citronbotten med kokos är en fantastisk kombo med flädern i grädden! 

 

INGREDIENSER

 

  • 2 dl Use like sugar
  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st citron, rivet skal
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjöl ( glutenfritt för den som önskar)
  • 3 msk riven kokos

Dekoration:

  • 4 dl gräddde
  • jordgubbar
  • 2 msk koncentrerad flädersaft

 

GÖR SÅHÄR:

Botten: 
Sätt ugnen på 175 grader. Därefter smörjer du en form. Smät smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och Use like sugar pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver mjöl och rör sedan ner med resten av smeten. Häll smeten i formen och grädda i cirka 35-40 minuter. 

Dekoration: 
Vispa grädde och blanda sedan med flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar och dekorera toppen. Psst.. denna tårta är två våningar (dubbel stats) och har jordgubbar och grädde imellan.  

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM