SAFFRANSPRALINER

Receptförfattare: Linn Strömberg

Såhär precis innan  jul bjuder kommer ett enkelt recept från vår bakare Linn! 

 

INGREDIENSER

 

 

GÖR SÅHÄR:

Placera pralinformar (silikonformar) i frysen. Smält varsamt chokladen på låg temperatur över vattenbad i kastrull. Ta ut de kalla pralinformarna och klä kanterna med ett lager av den smälta chokladen. Placera i frysen igen. Upprepa gärna detta steg en andra gång efter ett par minuter för att se till att hela kanterna täcks helt. Spara en del av chokladen då det sista ska fyllas och användas som botten till pralinerna. Blanda samman fibersirap, den vita chokladspreaden och saffran i en kastrull och koka upp. Sänk värmen till medeltemperatur och rör om under cirka 5 minuter. Ta ut chokladformarna ur frysen och fyll formarna med den varma saffranskolan (ej hela vägen upp till kanten) När alla praliner är fyllda placerar du formarna i frys igen medan du varsamt värmer upp resterande choklad. Täck sedan pralinerna med den sista chokladen. Placera i frys igen och låt vila minst 2 timmar.  Smaklig jul! 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM