SEMMELCOOKIES

Receptförfattare: Marja Folcke

Gräddiga och smarriga semmelcookies perfekta att njuta av till fettisdagen. Fyllningen till semmelcookies består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde. 

 

INGREDIENSER

 

Cirka 7 st stora cookies:

Mandelmassa: 

  • 2 äggvitor
  • 1 ½ – 2  dl mandelmjöl
  • 1 ½ msk Use Like Sugar
  • ev. ett par droppar bittermandelarom

Gräddfyllning: 

 

GÖR SÅHÄR:

Kakor:
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fiberhonung. Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Forma bollar och platta till ca 1 cm tjocka kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna får en gyllengul färg. Låt svalna helt.

Fyllning:
Blanda alla ingredienser till mandelmassan. Vispa grädden och sötningen med elvisp. Bred ett lager mandelmassa på undersidan av en kaka och spritsa på grädde (går bra att bre på). Tryck fast en kaka ovanpå. Fortsätt sedan med alla kakor! 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM