Recept Varma Paron

VARMA PÄRON

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Varma päron med frasigt goda, karamelliserade valnötter är enkelt att laga men ack så festligt! 

 

INGREDIENSER

 

 

GÖR SÅHÄR:

Päron:
Skala päronen och skär dem i klyftor/halvor. 
Smält smör i en stekpanna och lägg i päronen. 
Strö över Use Like Sugar, kanel och riven citron. 

Karamelliserade valnötter:
Hacka valnötterna i bitar och lägg i en stekpanna. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvarm nivå. Häll över sirap. Stek valnötterna på medeltemperatur då dem lätt kan brännas av sirapen. När nötterna fått en gyllenbrun färg och börjar klibba ihop sig är dem färdiga. Häll över en nypa salt ( för dem som vill ha extra sälta). 

Servering: Lägg det varma päronen och det karamelliserade nötterna på en tallrik och servera med sea salt caramel glass. Läckert!