SAFFRANS RUTA

Receptförfattare: Marja Folcke

Snart är julen här och vad smakar inte mer jul än saffran? Dessa saffrans rutor passar perfekt till glöggminglet! 

 

INGREDIENSER

 

Kaka:

  • 0,5 g saffran
  • 3 ägg
  • 150 gram smör, rumstempererat
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 ½ – 2 dl 
  • Use Like Sugar
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ dl grädde
  • 2 tsk bakpulver

Topping: 

 

GÖR SÅHÄR:

Kaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman smör och potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och saffran med en elvisp. Tvätta visparna och vispa ägg och Use Like Sugar pösigt. Blanda ner äggvispen samt grädden i smörblandningen lite i taget. Häll smeten i en ugnsform, ca 20X20, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, kakan ska bli fast (gör inget om den är lite, lite kladdig i mitten). 

Topping:
Vispa samman alla ingredienser med elvisp. Fördela på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos. Servera saffransmumsen rumstempererade, då själva saffranskakan/botten är godast rumstempererad. Dock bör den förvaras i kyl, så antingen bres toppingen på en stund innan servering, eller så tar man fram hela kakan från kylskåpet en timme innan servering.

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM