STORY

 

 

 

.

NICLAS “NICK” LUTHMAN

Jag må vara personen bakom namnet, men NICK’S är så mycket större än min person.

NICK’S är ett team av duktiga människor som brinner för hälsa men också för njutning. Hälsa får nämligen aldrig bli tråkigt. Därför måste allt vi gör smaka minst lika bra som det onyttiga vi omges av.

 

 

MIN DRÖM

Min dröm har alltid varit en njutningsfylld smakupplevelse byggd på ingredienser som gör din kropp lika glad. Ja, det vill säga från det ögonblick jag började förstå vad som verkligen gjorde min kropp gladare. Det började egentligen i precis fel ände. Jag var på väg ner i diket. På ytan såg det okej ut, men jag hade värk i rygg och leder och jag var på väg att få diabetes. Det borde egentligen inte ha kommit som någon överraskning med tanke på mina matvanor. Det som överraskade mig var hur förvirrande kostråden jag fått lära mig i skolan varit och hur mycket det nu fanns att lära som kunde hjälpa mig. Så fort jag tog bort socker och tomma kolhydrater ur min kost förbättrades inte bara mina värden utan också hela mitt välmående. Värken i ryggen försvann på ett par månader. Värk som jag haft i åratal (och den har aldrig kommit tillbaka).

 

 

 

MITT HÄLSOINTRESSE

Jag fick ett närmast maniskt hälsointresse och läste tiotusentals sidor tvärvetenskap (60.000 till dags dato). Jag mådde enormt mycket bättre men saknade ändå något i mitt liv: njutningen av en stor tallrik pasta, en rejäl chokladbit till kaffet, eller den läsk jag tidigare unnade mig varma sommardagar. Jag började bli besatt av tanken att åter få äta det jag förut älskat men blivit tvungen att avstå ifrån. Det borde dessutom gå att bygga ett företag på iden, eftersom jag borde vara långt ifrån den enda som vill ha allt det goda, men också en god hälsa.

DE FÖRSTA PRODUKTERNA 

Våra första produkter var ett trevande försök, men vi började snart finna en målgrupp som stödde och inspirerade oss. De utmanade oss och vi genomförde ständiga förbättringar. Smaken var i det här stadiet, om vi ska vara ärliga, inte särskilt imponerande. I början fokuserade vi nämligen extremt mycket på hälsofördelarna, men när vi väl lyckades med det blev smaken allt mer central. Då smakerna blev bättre kom fler duktiga personer till oss. Det var personer med stor erfarenhet från livsmedelsbranschen. Jag är glad att de inte kom till oss under den period då vi utvecklade produkterna med ett rent hälsofokus. För det var helt rätt att göra utvecklingen i den ordning det blev. Hade vi bara inriktat oss på smak från början, hade vi aldrig haft nära blodsockerneutrala choklader i dag.

 

 

 

 

KONTAKT  

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM