Vanliga frågor om våra produkter

Här har vi samlat de vanligaste frågorna kring om oss och våra produkter.

Om du inte hittar svaret på just din fråga så skicka oss ett email på
support.eu@nicks.com så hjälper vi dig vidare.

FAQS

  • Våra produkter finns idag hos de allra flesta butiker inom service- och dagligvaruhandeln.

    Läs mer om vilka butiker som det rör sig om och hur du blir en återförsäljare här.

  • Det enda som socker kan användas till i kroppen är energi. Socker kommer inte med några andra användbara egenskaper. I västvärlden är ju knappast energibrist något problem, därför är socker fullständigt onödigt.

    Läs mer om vår inställning till socker här.

  • För att få en fyllig och söt smak utan tillsatt socker använder vi en bas av söta fibrer, ett extrakt från växtriket utvunnet ur steviaplantan (Steviolglykosider), björksocker (Xylitol) samt ett ämne som finns naturligt i plommon, päron och vindruvor (Erytritol). De här ämnena samverkar på ett finurligt sätt och de har alla extremt låg blodsockerpåverkan.
    Läs mer om hur vi sötar här.

  • Stevia har använts som sötningsmedel i tusentals år och utvinns ur plantan Sötflockel och är närmare 300 gånger sötare än vitt raffinerat socker.
    Läs mer om Stevia här. 

  • Sötman från tex. plommon, vindruvor och päron. Innehåller inga kalorier och påverkar inte heller ditt blocksocker.
    Läs mer om Erytritol här. 

  • Söta fibrer som bland annat utvinns från majsstärkelse. En fiber som uppskattas både av din mage och dina smaklökar. Vi lovar!
    Läs mer om söta fibrer här. 

  • Xylitol kallas ofta också för björksocker, och kommer ursprungligen (inte så förvånande nog) från träden i skogen.
    Läs mer om Xylitol här.

  • Artificiella sötningsmedel framställs genom kemisk process och är något som vi inte väljer att söta någon av våra produkter med. Istället väljer använder vi oss av en naturlig sötningsmix.
    Läs mer om artificiella sötningsmedel här. 

  • Vete består till största del av stärkelse vilket är kedjor av glukos som kroppen omsätter till just det – glukos – blixtsnabbt! 
    Läs mer om varför vi inte använder vete här.

  • Nope, ingen palmolja förekommer i någon av av våra produkter. Bra va? Vi använder istället vegetabilisk olja i form av solros, shea och kokos.
    Läs mer om varför vi inte använder palmolja här.

  • YES BOX om du letar efter produkter med lågt antal kolhydrater så passar våra produkter dig alldeles utmärkt!
    Läs mer om lågkolhydratkost här.

  • Javisst! För att ta reda på hur många SmartPoints varje produkt innehåller, läs mer i din ViktVäktarapp.
    Läs mer om lågkalorikost här.

  • Ja, vi eftersträvar alltid en så låg blodsockerpåverkan som möjligt när vi utvecklar våra produkter och brukar ibland kalla oss själva för ett “förklätt diabetesvarumärke” Dock rekomenderar vi alltid att hålla koll på ditt blodsocker eftersom alla reagerar olika. 
    Läs mer om hur våra produkter påverkar ditt blodsocker här. 

  • Våra produkter är framtagna för att vara så blodsocker neutrala som möjligt och vi skulle aldrig tillsätta något socker. Vi har inga restriktioner för gravida kvinnor när det kommer till någon av våra produkter. Hela vårt sortiment är godkänt och är säkert att konsumera för gravida. Gällande specifik kostrådgivning för gravida rekommenderar vi att du vänder dig till din barnmorska eller vårdcentral så de kan vägleda dig. 

  • Det går alldeles utmärkt för dig som lakto-ovo-vegetarian att äta alla våra produkter utom vår Protein n’ -serie.

  • Polyoler tas inte upp på samma sätt i kroppen. Du kan räkna ’Net carbs’ = kolhydrater – polyoler. 

  • Självklart! Om du är disciplinerad och bra på att planera ditt intag av kalorier kan våra produkter definitivt rymmas. Kanske inte varje dag men definitivt någon gång ibland!

  • Vet inte vad definition av ”massa” är men jämför du våra produkter med motsvarande ’sockerprodukter’ kommer du märka att våra i 99 fall av 100 ligger lägre i kalorimängd.

    Vi använder aldrig socker (4 kcal/g) i våra produkter. Istället använder vi oss primärt av xylitol (2.4 kcal/g), erytritol (0 kcal/g), stevia (0 kcal/g) och fibrer (1-2 kcal/g beroende av typ). 

    Förutom sockerersättning behöver man dock även en viss mängd fett (9 kcal/g) och protein (4 kcal/g) för att produkten ska få rätt textur och smaka gott. Mängderna av dessa varierar beroende på produkt och tillför således olika mycket kalorier I de olika produkterna. I choklad exempelvis måste kakaosmör utgöra en viss andel av produkten för att den överhuvudtaget ska få kallas ’choklad’. Dessutom krävs fettet för att chokladen ska smaka bra, få rätt hårdhet och smälta bra i munnen. 

    Alltså, eftersom nära nog alla produkter vi gör består av mer än bara sockerersättning tillkommer det x antal kalorier beroende på mängd fett och protein som behövs för att göra en bra produkt.