SAFFRANSSKORPOR
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Detta recept smakar ljuvligt året om, men smakar ju kanske lite extra gott runt juletid!
INGREDIENSER
- 1,5 dl Use like sugar
- 1 1/2 g saffran
- 100 g smör
- 5 dl mjöl
- 2 ägg
- 50 g mandlar
- 1 1 /2 tsk bakpulver
GÖR SÅHÄR:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa Use like sugar och ägg fluffigt. Smält sedan smöret och häll i saffranet. Hacka mandlar i grova bitar och lägg ner i en bunke. Blanda sedan mjöl och bakpulver med mandlarna. Häll sedan äggsmeten och smöret i bunken och rör om. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Sänk sedan temperaturen till 125 grader och ta ut längderna. Skär upp längderna i skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i ytterligare 15-20 min minuter i mitten av ugnen, vänd med jämna mellanrum skorporna så alla sidor blir torkade.