Recept Sommar Dessert Med Rabarber Och Hallon

SOMMARDESSERT MED RABARBER

Receptförfattare: Marja Folcke
Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott och hallonsirap passar perfekt till sommarens soliga dagar. 

 

INGREDIENSER

 

Mascarponekräm:

  • 200 gram mascarpone

  • 1 dl vispgrädde

  • 1 – 2 msk Use like sugar

  • 2 krm vaniljpulver

    Vaniljkokt rabarber:

  • 150-200 gram bitar av rabarber (ca 2-3 stjälkar)

  • ½ dl vatten

  • 2-3 msk Use like sugar

  • 2 krm vaniljpulver

    Mandelcrubmle:

  • 40 gram smör

  • 2 dl mandelmjöl

  • 3 msk Use like sugar

  • 3 msk kokosmjöl

  • ½ tsk kardemumma

    Hallonsirap:

  • 200 gram frysta hallon

  • ½ dl Use like sugar

  • ½ dl Fiber syrup

  • 2 krm vaniljpulver 

GÖR SÅHÄR:

Mascarponekräm:
Vispa samman alla ingredienser med elvisp tills konsistensen blir luftig, men inte för hård/tjock.

Vaniljkokt rabarber:
Skala stjälkarna och skär rabarbern i skivor. Lägg med resterande ingredienser i en kastrull och sjud tills allt mjuknar. Häll bort vattnet som blir kvar.

Mandelcrumble:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och smula över en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Hallonsirap:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca fem minuter under omrörning. Sila av fröna och låt svalna.

Fördela mascarponekrämen i botten av glass och toppa med rabarber, mandelcrumble och ringla över hallonsirap.