SOMMARDESSERT MED RABARBER
Receptförfattare: Marja Folcke
Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott och hallonsirap passar perfekt till sommarens soliga dagar.
INGREDIENSER
Mascarponekräm:
-
200 gram mascarpone
-
1 dl vispgrädde
-
1 – 2 msk Use like sugar
-
2 krm vaniljpulver
Vaniljkokt rabarber:
-
150-200 gram bitar av rabarber (ca 2-3 stjälkar)
-
½ dl vatten
-
2-3 msk Use like sugar
-
2 krm vaniljpulver
Mandelcrubmle:
-
40 gram smör
-
2 dl mandelmjöl
-
3 msk Use like sugar
-
3 msk kokosmjöl
-
½ tsk kardemumma
Hallonsirap:
-
200 gram frysta hallon
-
½ dl Use like sugar
-
½ dl Fiber syrup
-
2 krm vaniljpulver
GÖR SÅHÄR:
Mascarponekräm:
Vispa samman alla ingredienser med elvisp tills konsistensen blir luftig, men inte för hård/tjock.
Vaniljkokt rabarber:
Skala stjälkarna och skär rabarbern i skivor. Lägg med resterande ingredienser i en kastrull och sjud tills allt mjuknar. Häll bort vattnet som blir kvar.
Mandelcrumble:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och smula över en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Hallonsirap:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca fem minuter under omrörning. Sila av fröna och låt svalna.
Fördela mascarponekrämen i botten av glass och toppa med rabarber, mandelcrumble och ringla över hallonsirap.