Recept Blabarsmuffins

BLÅBÄRSMUFFINS

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Detta recept på sockerfria och saftiga muffins med blåbär kan ingen tacka nej till, dem är oemotståndliga. Ett tips på när du bakar muffins “the American way” är att ha smeten kladdig nästa intill tjock och ha dem inne under en kortare tid. 

 

INGREDIENSER

 

  • 220 g mjöl( glutenfritt för den som önskar)
  • 1 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g smör
  • 150 g Use like sugar
  • 2 ägg 
  • 120 g vanilj yoghurt eller creme fraiche
  • 6 droppar stevia vanilj 
  • 50 ml mjölk
  • 250 g frysta blåbär

GÖR SÅHÄR:

Blanda mjölet, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Vispa smöret, Use like sugar på en hög hastighet tills det är mjukt och krämigt. Dra ner vispen på medellång hastighet och tillsätt ägg. Tillsätt därefter creme fraîche och vaniljdroppar. När mixern körs med låg hastighet, tillsätt de torra ingredienserna och mjölken i mixen. Vänd sedan försiktigt ner de frysta bären.

Fyll cirka 12 muffinsformar hela vägen till toppen. Baka i 5 minuter på 220 °C och minska sedan temperaturen till 180° C och baka i cirka 15-20 minuter.