CHOKLADCHEESECAKE UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Marja Folcke
Här är ett recept på cheesecake för riktiga chokladälskare. En krämig, mjuk cheesecake med både chokladbotten och chokladfyllning som också är helt utan tillsatt socker. En perfekt sommardessert för alla oss som älskar choklad. Servera cheescaken med färska hallon.
INGREDIENSER
Botten:
- 25 g smör
- 3/4 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk Chocolate drink
- 1 msk Use like sugar
Chokladfyllning:
- 1 ägg
- 80 g mascarpone
- 60 g Milk Chocolate
- 1 msk Chocodrink
- 1 msk Use like sugar
- Dekorera med färska hallon
GÖR SÅHÄR:
Botten:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan samman alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt tills det blir en deg. Fäst bakplåtspapper i botten av en liten 12-cm springform och tryck ut degen i formen. Grädda sedan bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan kakan svalna.
Chokladfyllning:
Smält först chokladen i ett vattenbad. Vispa samman ägg och mascarpone i en bunke tills ägget har blivit poröst. Tillsätt sedan den smälta chokladen, Chocolate drink och extra sötning. Använd en elvisp och blanda ihop allt till en fin och fluffig smet.
Fördela fyllningen i ett tjockt över bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna och riv sedan över ytterligare choklad och toppa med färska hallon och gärna lite mynta. Redo att serveras!
Tips! Fyrdubbla alla ingredienser och förläng gräddningstiden något för att göra en större kaka i en 24-cm springform.