CHOKLADCHEESECAKE
Receptförfattare: Marja Folcke
Cheesecake för riktiga chokladälskare. Krämig och perfekt sommardessert som aldrig slår fel!
INGREDIENSER
Botten:
- 25 g smör
- 3/4 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk Chocodrink
-
1 msk Use like sugar
Chokladfyllning: - 1 ägg
- 80 g mascarpone
- 60 g Milk Chocolate
- 1 msk Chocodrink
- 1 msk Use like sugar
- Dekorera med färska hallon
GÖR SÅHÄR:
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en liten 12-cm springform och tryck ut degen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Chokladfyllning:
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman ägg och mascarpone. Tillsätt smält choklad, Chocodrink och extra sötning och mixa tills allt blandat sig. Fördela över bottnen och grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Tips: Fyrdubbla alla ingredienser och förläng gräddningstiden något för en 24-cm springform.