JORDGUBBSTÅRTA UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Ingen riktig sommar utan gräddtårta med jordgubbar eller hur? Denna jordgubbstårta med citronbotten, kokos och fläder i grädden är en otrolig kombo. Vad som är ännu bättre? Tårtan är även helt utan tillsatt socker och kan göras glutenfri vilket gör att den passar alla.
INGREDIENSER
- 2 dl Use like sugar
- 150 g smör
- 3 ägg
- 0,5 dl grädde
- 2 msk citronsaft
- 1 st citron, rivet skal
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl ( glutenfritt för den som önskar)
- 3 msk riven kokos
Dekoration:
- 4 dl gräddde
- jordgubbar
- 2 msk koncentrerad flädersaft
GÖR SÅHÄR:
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Därefter smörjer du en form. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa sedan i ägg och Use like sugar så att det blir pösigt. Därefter tillsätter du grädde, smör, citronsaft och skal och rör om. Blanda ihop bakpulver och mjöl tillsammans och rör sedan ner blandningen till resten av smeten. Häll smeten i den smorda formen och grädda i ugnen i cirka 35-40 minuter. Låt svalna.
Dekoration:
Vispa grädde så att det blir fluffigt och blanda sedan i flädersaften och rör om. Dra över flädergrädden på kakan och skär jordgubbar i mindre bitar som du lägger på toppen. Redo att avnjutas!
Psst.. denna tårta går även att göra med två våningar (dubbel stats av botten och grädden) och går att lägga både jordgubbar och grädde emellan. Dubbelt så gott!