MOROTSKAKA

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Morotskakan är en riktig klassiker och given favorit till eftermiddagskaffet för många. Detta är en morotskaka du kan äta med gott samvete eftersom den är utan socker, en perfekt kaka med en smarrig glasyr av färskost, Use like sugar och citronjuice. Enkelt och hur gott som helst!

 

INGREDIENSER

 

  • 3 ägg
  • 2.5 dl Use like sugar
  • 1/2 dl olja
  • 100 g smält smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 150 g äpplen
  • 150 g morötter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 1/4 dl mjöl (glutenfritt för den som önskar)

Glasyr

GÖR SÅHÄR:

Börja med att vispa ägg och Use like sugar tillsammans i en skål tills smeten blivit porös och fluffig. Tillsätt sedan smält smör och olja. Därefter vispar du alla torra ingredienser i en annan skål: glutenfritt mjöl, salt, kardemumma, kanel och bikarbonat. Blanda de torra ingredienserna med socker och äggsmeten. När du har smeten klar, tillsätt då morötter och äpplen. Häll ut smeten i en bakform och baka i ugnen i cirka 35 minuter på 175°C.

Glasyr : Blanda 100 g smält smör, saft från 1/2 citron, 150 g Philadelphiaost, 3 msk Use like sugar. Sätt glasyren i kylskåpet tills kakan är klar.

 

GÖTGATAN 1A
172 30 SUNDBYBERG

+46(0)812146867
[email protected]

BOX 191 34  
104 32 STOCKHOLM