CITRONKAKA MED FROSTING UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
En mjuk och god citronkaka med en kladdig frosting på toppen på ett nyttigare sätt. Enkelt att tillaga och oemotståndlig att motstå när den står på fikabordet. Citronkakan är helt utan tillsatt socker och är både enkel och snabb att baka.
INGREDIENSER
Botten:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2 dl Use like sugar
- 0,5 dl grädde
- 2 msk citronsaft
- 1 st citron, rivet skal
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl (glutenfritt för den som önskar)
Frosting:
- 200 g philadelphiaost
- 50 g smör
- 3 msk Use like sugar
- 1/2 citron
GÖR SÅHÄR:
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader. Därefter smörjer du en form. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa sedan ägg och Use like sugar till det blir pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och citronskal till ägget. Blanda därefter bakpulver och mjöl och rör sedan ner detta med resten av smeten. Häll smeten i formen och grädda i cirka 35-40 minuter.
Medan kakan står i ugnen så gör du frostingen.
Frosting:
Blanda smält smör, saft från citron, 200 g philadelphiaost, 3 msk Use like sugar i en bunke. Sätt frostingen i kylskåpet tills kakan är klar! När kakan är klar i ugnen låter du den svalna innan du drar över frostingen. Ställ in kakan i kylen en liten stund och sen är den redo att serveras.