CHOKLADKAKA MED KOKOSGRÄDDE UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Lisa Abefelt
En god och söt chokladkaka med extra twist av kokosgrädde och bär. En perfekt chokladkaka helt utan tillsatt socker som passar alla åldrar och är utmärkt att serveras som dessert till fikat.
INGREDIENSER:
Kaka:
- 3 ägg
- 2dl Use like sugar
- 3 tsk bakpulver
- 3 dl mjöl
- 75 g smält smör
- 1 dl vatten
- 75 g Dark chocolate
Topping:
- 4st kokosgrädde (ska vara mycket kalla) när dom ska vispas
- 5 droppar av Vanilla stevia drops
- 1 msk Chocolate drink
GÖR SÅHÄR:
Chokladkaka:
Sätt på ugnen på 175 grader. Börja med att förbereda formen som kakan ska gräddas i och klä insidan av formen med bakplåtspapper. Blanda därefter ägg och Use like sugar med elvisp så att äggen blir porösa. Rör sedan i de resterande ingredienserna så att det blir en jämn smet. Lägg i smeten i formen och och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Kakan ska bli fast och ska inte kännas lös. Låt kakan svalna så att den sätter sig något. Dela därefter chokladkakan i tre delar för att göra våningar med grädde emellan.
Topping:
Se till att kokosgrädden är riktigt kall och vispa den så hårt så att den blir riktigt fluffig. Tillsätt stevia droppar med smak av vanilj och Chocolate drink och blanda om ordentligt. Bred ut kokosgrädden mellan våningarna av kakan och lägg ett tjockt lager ovanpå kakan som topping. Garnera med färska bär och sedan är chokladkakan redo att serveras.