TOSCAKAKA MED HALLON
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Här kommer en riktig favorit. Tänk dig saftig och mjuk sockerkaka med knaprigt och knäckliknande täcke. Låter magiskt eller hur? Och det vill vi lova att det är!
INGREDIENSER
- 2 dl Use like sugar
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- 2 dl mjöl (glutenfritt för den som önskar)
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 100 g frusna hallon
Toscasmet: -
75 g smör
- 3/4 dl Use like sugar
- 2 msk mjöl (glutenfritt för den som önskar)
- 2 msk mjölk
- 75 g mandelspån
GÖR SÅHÄR:
Börja med botten på kakan. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen svalna. Vispa upp ägg och Use like sugar pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner detta och smöret växelvis i smeten. Smöra och mjöla en rund form. Fördela degen och lägg i frusna hallon. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 30 minuter.
Blanda allt till toscasmeten i en kastrull, låt smälta och få ett uppkok. Fördela toscasmeten över den varma kakan, Höj temperaturen till 200°C och grädda kakan ytterligare i 15 minuter eller till kakan har fått en fin gyllenbrun färg.