Recept: Hallontosca

TOSCAKAKA MED HALLON UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Här kommer ett recept på en riktig fikafavorit. Saftig och mjuk sockerkaka med knaprigt och knäckliknande täcke. Hur gott som helst!

Det här receptet på en toscakaka är ett lite nyttigare alternativ som är helt utan tillsatt socker men är minst lika sött och gott. Passar både vuxna och barn och är en succé som sommardessert.

INGREDIENSER 

Botten:

  • 2 dl Use like sugar
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 2 dl mjöl (glutenfritt för den som önskar)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 100 g frusna hallon
Toscatopping: 
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Use like sugar
  • 2 msk mjöl (glutenfritt för den som önskar) 
  • 2 msk mjölk 
  • 75 g mandelspån 

    Tosca Cake No added sugar.

    GÖR SÅHÄR:

    Börja med botten på kakan. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen svalna. Vispa upp ägg och Use like sugar pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner detta tillsammans med smörblandningen växelvis till äggsmeten. Blanda väl tills det har blivit en deg.

    Smöra och mjöla en rund form. Fördela degen i formen och lägg i frysta hallon. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 30 minuter.

    Medan kakan står i ugnen så gör du toscasmeten. Börja med att smälta smöret i en kastrull och blanda därefter i resterande ingredienser och rör om. Låt ingredienserna smälta samman och få ett uppkok.

    Fördela sedan toscasmeten över den varma kakan, Höj temperaturen till 200°C och grädda kakan ytterligare i 15 minuter eller till kakan har fått en fin gyllenbrun färg.

    Ta ut kakan och toppa med färska hallon och blåbär. Redo att serveras!

    Tosca Cake without added sugar.