Recept Fladercheesecake

CHEESECAKE MED FLÄDER

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Sommarens godaste cheesecake med smak av fläder och citron.  

 

INGREDIENSER

 

  • 3 st ägg
  • 1 1/5 dl Use like sugar
  • 5 droppar steviadroppar vanilj 
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde 
  • 15 st digestivekex (glutenfria)
  • 1/2 st citronskal
  • 1 dl flädersaft (koncentrat)

GÖR SÅHÄR:

Separera äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Tillsätt Use like sugar och steviadroppar till äggulorna. Vispa till en ljus fin smet med elvisp. Vänd sedan försiktigt ner färskosten. 

Vispa grädden i en annan skål. Grädden ska bli lagom tjock, inte för hårt vispad! Rör sedan ner grädden i smeten för hand med en slev. 

Vispa därefter äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Rör sedan ned äggskummet icheesecakesmeten. Riv ner citronskal och tillsätt flädersaft. 

Använd en matberedare för att krossa digestivekexen och tillsätt rumstempererat smör för att få en fastare botten. 

Lägg ner digestivesmeten i botten på en form och häll därefter ner cheesecakesmeten. Ställ kakan i frysen i cirka 4 timmar. Dekorera med färska bär och fläderblommor!