Recept: Flädercheesecake

CHEESECAKE MED FLÄDER UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Här är ett recept på sommarens godaste cheesecake med smak av fläder och citron. En otroligt god kombination av den söta cheesecaken, frisk fläder och syrligheten från citron. Det här receptet är dessutom helt utan tillsatt socker men är minst lika söt och god. Servera med färska jordgubbar.

INGREDIENSER

  • 3 st ägg
  • 1 1/5 dl Use like sugar
  • 5 droppar steviadroppar vanilj 
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde 
  • 15 st digestivekex (glutenfria)
  • 1/2 st citronskal
  • 1 dl flädersaft (koncentrat)

    Eldflower cheescake no added sugar.

     

    GÖR SÅHÄR:

    Botten:

    Börja med att smälta smöret och krossa digestivekexen till små smulor. Blanda smöret med kexsmulorna tills blandningen är jämn och fast. Tryck sedan ut blandningen i botten på en springform så att den blir jämn och stadigt pressad. Ställ formen i frysen så att botten får tid att stelna ordentligt.

    Topping:

    Vispa äggulorna tillsammans med Use like sugar och steviadroppar tills smeten blir ljus och krämig. Tillsätt sedan färskosten och rör försiktigt tills blandningen blir jämn. I en annan skål vispar du grädden till en lagom tjock konsistens, inte för hårt, och vänder försiktigt ner den i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i smeten också. Riv citronzest och tillsätt flädersaft i smeten för extra smak. Häll den färdiga smeten på den kalla botten och ställ in cheesecaken i frysen i minst 4 timmar tills den har stelnat.

    Dekorera gärna med färska jordgubbar och fläderblommor innan servering!

    Eldflower cheesecake without added sugar.