NYTTIGA HALLON CUPCAKES
Receptförfattare: Skippasockret
Vem älskar inte cupcakes? Dessa otroliga cupcakes ger en söt och mjuk smak kombinerat med syrliga hallon och är helt utan tillsatt socker. Perfekt som ett nyttigt alternativ till eftermiddagsfikat eller födelsedagskalaset. Dessa rosa cupcakes är gjorda i samband med rosa oktober för att stödja Bröstcancerförbundet.
INGREDIENSER
Cupcakes:
- 2 ägg
- 2 dl Use like sugar
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 1-2 dl frysta hallon
Frosting:
- 1.5 dl Use like sugar
- 150 g smör
- 300 g cream cheese
- 1-2 msk citronjuice
- Några droppar röd karamellfärg
GÖR SÅHÄR:
Cupcakes:
Börja med att smälta smöret på medelvärme.Vispa sedan upp ägg och Use like sugar poröst. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i valfria muffinsformar och tryck ner några hallon i varje form. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 min på 175 grader. Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.
Frosting:
Se till att både smör och färskost är rumstempererade när du börjar. Vispa sedan ihop smör, färskost och sötning tills du får en slät och fin frosting. Tillsätt citronjuice och karamellfärg efter smak och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes. Dekorera sen dina cupcakes med frostingen och sätt ett hallon på toppen för en söt touch.