Recept: Änglakaka

ÄNGLAKAKA HELT UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Marja Folcke

Den kakan är otroligt lätt och doftar fantastiskt. Låt vaniljdoften spridas i köket när den gräddas och toppa sedan med färska bär.

 Änglakaka är en klassisk kaka som går hem hos oss alla som älskar vanilj. Kakan är både otroligt lätt att baka och doftar fantastiskt. Det bästa med detta recept är att det är helt utan tillsatt socker vilket gör den hälsosammare och kan avnjutas till eftermiddagskaffet med gott samvete. Låt vaniljdoften spridas i köket när kakan gräddas och toppa sedan med färska bär och lite choklad innan servering.

INGREDIENSER 

   Botten:

  • 5 äggvitor (från stora ägg)
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • 1 dl Use like sugar 
  • 1 ½ msk arrowrotpulver
  • ½ tsk saft från citron
  • 2 krm vaniljpulver
  • ½ krm salt

Topping:

Angelcake without added sugar

GÖR SÅHÄR: 

Sätt först ugnen på 160 grader. Vispa därefter äggvitor och citronsaft tillsammans tills det blir ett skum. Tillsätt sakta Use Like Sugar under omrörning och vispa till ett fast ”visp”. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet tills det blir en fin smet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte denna) och fördela i smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Ta därefter ut kakan och vänd den upp och ner på en tallrik och låt den svalna.

Vispa grädden och bre ut den över kakan. Toppa med färska bär och bitar av Milk Chocolate och Peanuts N’ Fudge för att tillföra krisp och chokladsmak. Perfekt i kombination till vanilj.

Ps. Arrowrot Pulver finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer. Går även bra att byta ut mot potatismjöl/maizena.

Healthy angelcake with no added sugar.