ÄNGLAKAKA
Receptförfattare: Marja Folcke
Den kakan är otroligt lätt och doftar fantastiskt. Låt vaniljdoften spridas i köket när den gräddas och toppa sedan med färska bär.
INGREDIENSER
Botten:
- 5 äggvitor (från stora ägg)
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl Use like sugar
- 1 ½ msk arrowrotpulver
- ½ tsk saft från citron
- 2 krm vaniljpulver
- ½ krm salt
Topping:
- 2 dl vispgrädde
- Bär
- Hackad Milk chocolate
- Peanuts n’ fudge
- Citronmelis
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum. Tillsätt sakta Use Like Sugar under omrörning och vispa till ett fast ”visp”. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte) och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Vänd kakan upp och ner på en tallrik och låt svalna.
Vispa grädden och toppa kakan med detta och valfri topping! Ps. Arrowrotpulver finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer. Går bra att byta ut mot potatismjöl/maizena.