BANANKAKA UTAN SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Passa på att baka banankaka när du har bananer över i
fruktskålen som börjar bli en aning övermogna. Den här saftiga banankakan är ljuvligt god och har en smak av ingefära, kanel och nötter.
INGREDIENSER
- 2 dl Use like sugar
- 2 ägg
- 200 g smör
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
- 1/2 dl grovt hackad mandel
- 3 mogna bananer + 1 till garnering
- 1 dl yoghurt (naturell)
- 2 msk Fiber syrup
- 3 msk hackade nötter till garnering
GÖR SÅHÄR:
Vispa ihop Use like sugar och ägg poröst i en skål, därefter tillsätter du smör och yogurt.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål innan du blandar samman med smeten. Blanda samman till en jämn smet. Mosa bananerna och blanda ner dem, hacka nötter och tillsätt dem i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Strö över hackade nötter och häll sirap över kakan. Glöm inte att garnera med en banan på toppen! Grädda kakan på 185°C i 35-45 minuter eller tills den fått fin färg och är fast. Låt svalna helt innan servering.