SOCKERFRI BANANKAKA
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Passa på att baka banankaka när du har bananer över i fruktskålen som börjar bli en aning övermogna. Den här nyttiga banankakan blir både saftig, söt och god av ingefära, kanel och nötter helt utan tillsatt socker. Hälsosamt, vitaminrikt och otroligt gott!
INGREDIENSER
- 2 dl Use like sugar
- 2 ägg
- 200 g smör
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
- 1/2 dl grovt hackad mandel
- 3 mogna bananer + 1 till garnering
- 1 dl yoghurt (naturell)
- 2 msk Fiber syrup
- 3 msk hackade nötter till garnering
GÖR SÅHÄR:
Vispa ihop Use like sugar och ägg poröst i en skål, därefter tillsätter du smör och yoghurt.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål innan du blandar ihop smeten. Blanda samman till en jämn smet. Mosa bananerna och blanda ner dem, hacka nötter och tillsätt dem i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en form och häll i smeten. Strö över hackade nötter och häll sirap över kakan. Glöm inte att garnera med en banan på toppen! Grädda kakan på 185°C i 35-45 minuter eller tills den fått fin färg och är fast.
Låt svalna helt innan servering!