BLÅBÄRSCHEESECAKE
Receptförfattare: Marja Folcke
Mumsigt recept på blåbärscheesecake. En frisk cheesecake med blåbärssmak och chokladbotten.
INGREDIENSER
Chokladbotten:
- 100 g smör
- 3 dl mandelmjöl
- 3/4 dl kokosmjöl
-
3/4 dl Chocodrink
3 msk Use Like SugarBlåbärsfyllning:
-
200 g blåbär, frysta
-
3 ägg
-
3 dl vispgrädde
-
1 ½ dl crème fraiche
-
3/4 dl Use Like Sugar
GÖR SÅHÄR:
Chokladbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter.
Blåbärsyllning:
Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens. Häll smeten över den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i den nedre delen av ugnen. Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor – låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min).