NYTTIG BLÅBÄRSCHEESECAKE UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Marja Folcke
Blåbärscheesecake är en riktig höstfavorit som är perfekt att njuta av som dessert. En frisk cheesecake med syrlig blåbärssmak och en mjuk, söt chokladbotten helt utan tillsatt socker. Går snabbt att göra och är både ett gott och nyttigare alternativ.
INGREDIENSER
Chokladbotten:
- 100 g smör
- 3 dl mandelmjöl
- 3/4 dl kokosmjöl
- 3/4 dl Chocolate drink
- 3 msk Use Like Sugar
Blåbärsfyllning:
- 200 g blåbär, frysta
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 ½ dl crème fraiche
- 3/4 dl Use Like Sugar
GÖR SÅHÄR:
Chokladbotten:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan rumstempererat smör tillsammans med alla ingredienser i en bunke tills du får en fin deg. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform och tryck ut degen över botten. Förgrädda sedan bottnen i ugnen i ca 8 minuter.
Blåbärsfyllning:
Tina blåbären och mixa bären till en puré. Vispa eller mixa samman alla ingredienser noga tills de får en slät konsistens. Häll smeten över den förgräddade botten och grädda ytterligare i ca 50 minuter i den nedre delen av ugnen. Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor – låt gärna cheesecaken stå på eftervärme i ugnen i ca 30 minuter.
Låt cheesecaken svalna och dekorera gärna med lite blåbär innan servering.