NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Detta recept på sockerfria, saftiga och nyttiga muffins med blåbär kan ingen tacka nej till. Kan serveras lika väl till eftermiddagskaffet som ett sött mellanmål. Ett tips på när du bakar muffins “the American way” är att ha smeten kladdig nästa intill tjock och ha dem inne i ugnen under en kortare tid.
INGREDIENSER
- 220 g mjöl (glutenfritt för den som önskar)
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 115 g smör
- 150 g Use like sugar
- 2 ägg
- 120 g vanilj yoghurt eller creme fraiche
- 6 droppar stevia vanilj
- 50 ml mjölk
- 250 g frysta blåbär
GÖR SÅHÄR:
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål. Vispa smöret, och Use like sugar med elvisp på en hög hastighet tills det är mjukt och krämigt. Dra sedan ner vispen på medelhög hastighet och tillsätt ägg. Därefter lägger du i creme fraiche steviadroppar med smak av vanilj. Tillsätt de torra ingredienserna och mixa ihop detta med elvispen på en låg hastighet. Sist men inte minst så tillsätter du de frysta blåbären.
Lägg ut 12 muffinsformar på en plåt och fyll formarna med smeten hela vägen till toppen. Baka i 5 minuter på 220 °C och dra sedan ner temperaturen till 180° C och baka i cirka 15-20 minuter till. Låt muffinsarna svalna en liten stund och sedan är de redo att serveras.
Gott, nyttigt och enkelt!