BLÅBÄRSPAJ UTAN TILSATT SOCKER MED VANILJGLASS
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Blåbärspaj är en riktig höstfavorit som passar utmärkt som något sött efter maten. Det här receptet är helt utan socker men smakar minst lika sött och gott. Tips är att servera blåbärspajen tillsammans med en skopa vaniljglass, en otrolig kombo.
INGREDIENSER
Paj:
- 2 dl Use like sugar
- 250 g smör (rumstempererat)
- 3 dl rismjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
Blåbärfyllning:
- 500 g frysta eller färska blåbär
- 2 tsk lime zest
- 2 msk majsstärkelse
- 0,5 dl Use like sugar
Servering:
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda Use like sugar, rismjöl, mandelmjöl, havregryn, salt och bakpulver med rumstempererat smör i en bunke. Det ska bli som en mjukare deg i konsistensen. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Blanda sedan blåbärsfyllningen som består av blåbär, lime zest, majsstärkelse och Use like sugar i en skål tillsammans.
Häll ner fyllningen i pajformen och smula sedan över resterande pajdeg över fyllningen. Grädda pajen i ugnen i ca 30-40 min och ta sedan ut den och låt den svalna i ca 5 minuter.
Servera pajen med en skopa av Vanilla bean. Mums!