BLÅBÄRSPAJ MED VANILJGLASS
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Här kommer ett recept på en riktigt god och enkel blåbärspaj. Serveras med vaniljglass!
INGREDIENSER
- 2 dl Use like sugar
- 250 g smör (rumstempererat)
- 3 dl rismjöl
- 3 dl mandelmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
Blåbärfyllning:
- 500 g frysta eller färska blåbär
- 2 tsk lime zest
- 2 msk majsstärkelse
- 0,5 dl Use like sugar
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda Use like sugar, rismjöl, mandelmjöl, havregryn, salt och bakpulver med rumstemprerat smör. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Blanda sedan blåbär med lime zest, majsstärkelse och Use like sugar.
Häll ner blåbären i pajformen. Smula sedan över resterande pajdeg över blåbären.
Grädda i ugnen i ca 30-40 min. Servera pajen med mjuk och härlig vanlijglass! Mums!