GLUTENFRI FUDGE BROWNIE UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Marja Folcke
Ja, det är precis lika gott som det låter - fudge brownie kaka! En Fudge brownie kaka med topping av choklad och chokladdoppade jordgubbar. Detta recept är helt utan socker och gluten och är en riktig dröm för alla oss som älskar choklad. Ät den precis som den är eller servera med NICK'S vaniljglass.
INGREDIENSER
Fudge brownie:
- 3 ägg
- 60 g Dark chocolate
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl mandelsmör
- ½ – 2/3 dl Use like sugar
- ½ dl Chocolate drink
- 2 ½ msk kokosolja
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 100 g Dark chocolate
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk mandelsmör
- 1 ½ msk Use like sugar
Jordgubbar:
- 5-10 st jordgubbar
- 40 g Dark chocolate
ev. 1 tsk kokosolja
GÖR SÅHÄR:
Fudge brownie:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna med varandra i en bunke. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans och rör om. Ett tips är att göra det i micro då det är enkelt att bränna chokladen på spisen. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans och rör om ordentligt tills det blivit en mjuk smet.
Klä en brödform som är ca 1,5 liter stor med bakplåtspapper och fördela i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter och ta sedan ut den för att svalna.
Topping:
Koka upp grädden och ta sedan bort den från värmen. Rör ned chokladen tills det får en slät konsistens. Rör därefter även ner sötning och mandelsmör. Låt blandningen stelna en liten stund tills det blir en konsistens som går att spritsa.
Chokladdoppade jordgubbar:
Smält chokladen över ett vattenbad, gärna med en klick kokosolja i för att få en lite tjockare konsistens. Doppa sedan jordgubbarna i den smälta chokladen och låt dem stelna i kylen.
Spritsa därefter chokladtoppingen över brownien och placera de chokladdoppade jordgubbarna ovanpå toppingen. Servera gärna med en kula glass av smaken Vanilla Bean.
Om du kan motstå att inte äta hela brownien på en gång så förvarar du sedan denna i kylen!