FUDGE BROWNIE
Receptförfattare: Marja Folcke
Den klassiska brownien fast utan socker eller gluten, en riktig dröm för alla som älskar choklad! Den här kakan är riktig go att äta som den är eller så kan du servera den med grädde eller glass!
INGREDIENSER
Fudge brownie:
- 3 ägg
- 60 g Dark chocolate
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl mandelsmör
- ½ – 2/3 dl Use like sugar
- ½ dl Chocodrink
- 2 ½ msk kokosolja
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 100 g Dark chocolate
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk mandelsmör
- 1 ½ msk Use like sugar
Jordgubbar:
- 5-10 st jordgubbar
- 40 g Dark chocolate
ev. 1 tsk kokosolja
GÖR SÅHÄR:
Fudge brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas/fördelas ovanpå.
Topping:
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Låt stelna något (till en konsistens som går att spritsa).
Chokladdoppade jordgubbar:
Smält chokladen, gärna med en klick olja. Doppa jordgubbarna och lägg på brownien med chokladtoppingen. Förvaras i kyl.