CHEESECAKE MED PASSIONSFRUKT UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Linda-Pauline Påhljons
Är det inte lyxigt att få bjuda sina gäster på en cheesecake efter middagen med syrliga toner och exotisk smak av passionsfrukt? Varför inte göra det ännu bättre och bjuda på en cheesecake som dessutom är helt utan tillsatt socker! Nedan följer ett recept på en riktigt läcker cheesecake med topping med smak av passionsfrukt som dessutom både är nyttig och otroligt god.
INGREDIENSER
Cheesecake:
- 4 ägg
- 3 dl grädde
- 2 dl Use Like Sugar
- 5-6 droppar steviadroppar vanilj
- Philadelphia, 200gram
- 1 paket digestivekex
- 2 dl vatten
- 3 msk Use Like Sugar
- 1/2 lime och
- 2 teskedar gelatinpulver
- 4st passionsfrukt
GÖR SÅHÄR:
Cheesecake:
Vispa 3 dl grädde hårt. Ta 4 ägg, separera vitan och gulan och lägg gulorna i en skål och vitan i en annan. Blanda gulan med 2 dl Use like Sugar samt steviadroppar. Rör om med elvisp och tillsätt sedan 200 gram Philadelphia och rör sedan om försiktigt att så färskosten blandar ut sig fint. Tillsätt sedan grädden och rör om igen. Därefter vispar du äggvitan till ett hårt skum och rör sedan ihop allt till en smet. Ta ett paket digestivekex och kör i mixer, lägg detta i botten på en springform och häll smeten över. Ställ in i frysen tills den stelnat, detta tar brukar ta cirka 6 timmar.
Garnering:
Koka 2 dl vatten med 3 matskedar Use Like sugar. Pressa sedan i en halv lime och 2 teskedar gelatinpulver. Slutligen gröper du ur fyra stycken passionsfrukter och häller i detta i blandningen. Låt garneringen svalna och ställ sedan in i kylen medan cheesecaken står i frysen. Därefter drar du på garneringen över kakan och ställer in den i frysen igen så att den får stelna.
Dekorera sedan valfritt vid servering, vi rekommenderar limeskivor. Snyggt och gott!