CHOCOLATE CHIP COOKIES
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Chocolate chip cookies – en klassisk amerikansk kaka som vi alla älskar. Dessa är dessutom sockerfria och glutenfria, kan det bli bättre?
INGREDIENSER
- 1,5 dl Use ike sugar
- 2 st ägg
- 50 g smör
- 4 msk kokosolja
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl rismjöl
- 6 dl glutenfritt havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 10 st Steviadroppar vanilj
- 150 g Dark chocolate
GÖR SÅHÄR:
Rör samman Use Like Sugar och smör. Blanda sedan ägg, smält kokosolja, steviadroppar och salt. Rör ihop med smöret. Lös upp havregryn med två tsk vatten och blanda sedan ner i smeten. Tillsätt mandelmjöl och rismjöl. Hacka choklad och knåda in i degen. Forma till kulor och lägg glest på en plåt. Grädda i ugn på 175 grader i ca 13-15 min. Låt kakorna svalna och avnjut med ett glas mjölk!