CHOCOLATE CHIP COOKIES UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Chocolate chip cookies är den klassiska amerikanska kakan som vi alla älskar. Det bästa med detta recept? Dessa cookies är både helt utan tillsatt socker och glutenfria men med en god chokladsmak vilket gör dem ännu bättre.
INGREDIENSER:
- 1,5 dl Use like sugar
- 2 st ägg
- 50 g smör
- 4 msk kokosolja
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl rismjöl
- 6 dl glutenfritt havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 10 st Steviadroppar vanilj
- 150 g Dark chocolate
GÖR SÅHÄR:
- Rör samman Use Like Sugar och smör.
- Smält kokosoljan och vispa därefter i äggen tillsammans med Stevia Drops vanilj och en nypa salt. Blanda sedan ihop med smörsmeten.
- Lös upp havregrynen med 2 tsk vatten och blanda ner i smeten.
- Tillsätt mandelmjöl och rismjöl och rör om till en jämn deg.
- Hacka den mörka chokladen och knåda försiktigt in den i degen.
- Forma degen till små kulor och placera dem med mellanrum på en bakplåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 175°C i 13–15 minuter tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
Låt kakorna svalna och servera med ett glas kall mjölk eller ät dem direkt, om du inte kan vänta!