CHOKLAD CUPCAKES
Receptförfattare: Marja Folcke
Choklad cupcakes är ett sådant bakverk som alltid passar. Året runt, såväl till vardag som till fest!
INGREDIENSER
Chokladmuffins:
- 2 ägg
- 100 g smör
- 50 g Dark Chocolate
- 1 ½ dl Use Like Sugar
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2-3 msk Chocodrink
- 2 tsk bakpulver
- 2-5 stevia drops vanilj
- 2 st Soft Toffee
Chokladfrosting:
- 120 g mascarpone
- 75 g Dark Chocolate
- 50 g smör
- 1/3 – ½ dl Use Like Sugar
- 1 msk starkt kaffe
GÖR SÅHÄR:
Chokladmuffins:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och lägg ner bitar av mörk choklad och rör till en slät konsistens. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, chokodrink, bakpulver och vanilj. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet med det torra ingredienserna och tillsätt sedan det smälta smöret. Fördela i smeten i muffinsformar. Dela varje Soft Toffee i fyra delar och tryck ner en bit i vardera muffinsen. Häll sedan lite extra smet ovanför de nedtryckta bitarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting:
Smält smör och choklad försiktigt tillsammans. Tillsätt mascarpone, kallt kaffe och Use Like Sugar och vispa med elvisp till en slät konsistens. Bre eller spritsa på frostingen. Toppa gärna med små bitar av Soft Toffee!