NYTTIG CHOKLAD MOUSSE UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Är inte choklad allas favorit i dessert? Vi älskar choklad! Här är ett recept på chokladmousse som är helt utan tillsatt socker vilket gör den till ett nyttigare alternativ som smakar underbart gott. Perfekt som en festlig dessert att servera på fest och kalas.
INGREDIENSER
- 2 1/5 vispgrädde
- 3 msk Use like sugar
- 100 g Dark chocolate
- 2 st äggulor
- 1 msk vatten
- Hackad choklad på toppen
GÖR SÅHÄR:
Börja med att vispa 1,5 dl av grädden löst och ställ in i kylskåpet för att kyla ned den. Därefter hackar du upp chokladen i mindre bitar och lägg ner i en bunke. Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen så att den smälter med grädden. Rör allt tillsammans till en jämn och fin smet.
Därefter kokar du upp vatten och socker tillsammans och lägger ner 2 stycken äggulor. Ta av plattan och vispa tills du får ett fint vitt skum. Lägg ned blandningen till chokladsmeten och rör om. Tillsätt sedan den vispade grädden och rör om tills det blir en fluffig mousse-liknande konsistens.
Fördela chokladmoussen i höga festliga glas. Låt sedan moussen stelna i kyl minst en 45 minuter innan du serverar.