Recept Chokladbollskladdkaka

KLADDKAKA MED CHOKLADBOLLAR

Receptförfattare: Marja Folcke

Kladdkaka och chokladbollar är väl ändå två storslagna favoriter hos många. Hur skulle det då kunna bli fel när man kombinerar chokladbollar med kladdkaka?

 

INGREDIENSER

 

Chokladbollar:

GÖR SÅHÄR:

Chokladbollar:
Lägg alla ingredienser i en bunke, smöret i mindre bitar. Blanda ihop med elvisp. Gör bollar utav degen och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp.

Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Värm smör och bitar av choklad i mikron i ungefär 30 sekunder, rör om och sedan 30 sekunder till i mikro. Rör till en slät konsistens och häll ner övriga ingredienser. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform. Smörj botten och kanterna, fördela sedan smeten jämt i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska fortfarande vara kladdig när den tas ut. Låt svalna.

Chokladfyllning:
Smält choklad tillsammans med grädde (dark eller milk chocolate) och fördela över kladdkakan. Innan chokladen hårdnat läggs chokladbollarna ovanpå. Ringlas extra smält choklad över chokladbollarna för en smarrig look! ]