KLADDKAKA MED CHOKLADBOLLAR
Receptförfattare: Marja Folcke
Kladdkaka och chokladbollar är väl ändå två storslagna favoriter hos många. Hur skulle det då kunna bli fel när man kombinerar chokladbollar med kladdkaka?
INGREDIENSER
Chokladbollar:
-
120 g smör
-
5 dl havregryn
-
1 – 1 1/3 dl Use Like Sugar
-
3 msk Chocodrink
-
3 msk kaffe (alt. vatten)
-
riven kokos att rulla i
Kladdkaka:
-
3 ägg
-
150 g Dark chocolate
-
100 g smör
-
2/3 dl Use Like Sugar
-
1 ½ msk kaffe
-
ev. ett par msk Chocodrink för mer smak
Chokladfyllning:
-
75 g Dark chocolate
GÖR SÅHÄR:
Chokladbollar:
Lägg alla ingredienser i en bunke, smöret i mindre bitar. Blanda ihop med elvisp. Gör bollar utav degen och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp.
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader. Värm smör och bitar av choklad i mikron i ungefär 30 sekunder, rör om och sedan 30 sekunder till i mikro. Rör till en slät konsistens och häll ner övriga ingredienser. Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20 cm springform. Smörj botten och kanterna, fördela sedan smeten jämt i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska fortfarande vara kladdig när den tas ut. Låt svalna.
Chokladfyllning:
Smält choklad tillsammans med grädde (dark eller milk chocolate) och fördela över kladdkakan. Innan chokladen hårdnat läggs chokladbollarna ovanpå. Ringlas extra smält choklad över chokladbollarna för en smarrig look! ]