NYTTIGA CHOKLADMUFFINS UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Chokladmuffins är lätta att baka och går snabbt att slänga ihop. En riktig klassiker på fikabordet som är lika uppskattad av stora som små. Här hittar du ett recept på chokladmuffins som är lika krämiga som en kladdkaka men som är helt utan tillsatt socker. Nyttigt men helt fantastiskt gott.
INGREDIENSER
- 4,5 dl mjöl (glutenfritt för den som önskar)
- 1 dl Chocolate drink
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 bikarbonat
- 6 droppar Stevia vanilj
- 150 g Milk chocolate
- 50 g Dark chocolate
- 3 ägg
- 2,5 dl Use like sugar
- 1,5 dl rapsolja
- 3 dl mjölk
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och Use like sugar tillsammans i en bunke så ägget blir poröst. Därefter blandar du mjölk, rapsolja och steviadroppar med smak av vanilj. Blanda samman alla torra ingredienser i en annan skål och tillsätt sedan de torra ingredienserna till den blöta blandningen och rör samman tills det blir en fast smet. Hacka chokladen och tillsätt i smeten och rör om försiktigt så att chokladbitarna behåller sin storlek.
Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formerna. Grädda sedan muffinsarna i ca 12-15 minuter mitt i ugnen.
Mjuka, kladdiga, nyttiga och goda chokladmuffins redo för servering!