FUDGE OCH CHOKLADKAKA UTAN TLLSATT SOCKER
Receptförfattare: Marja Folcke
En drömgod fudge och chokladkaka du bara måste prova att baka! Konsistensen är kompakt och påminner om hårdare chokladmousse. Ett recept för chokladälskare som också är helt utan tillsatt socker. Toppa med nötter och choklad för extra crunch och chokladsmak.
INGREDIENSER
- 1 ägg
- 70 g Dark chocolate
- 40 gram smör
- ½ dl grädde
- 1 msk Use like sugar
- 1 krm vaniljpulver
GÖR SÅHÄR:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Klä därefter en liten brödform som är ca 8X18 cm med aluminiumfolie.
Smält choklad och smör tillsammans i en skål. Ett tips är att göra detta i micron då det lätt bränns vid på spisen. Vispa sedan ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Blanda därefter ihop alla ingredienser tillsammans så att det blir en fin smet. Häll smeten i brödformen och toppa den med grovhackad choklad och nötter.
Ta en djupare ugnsform och fyll med vatten där du ställer brödformen med smeten i. Du har nu skapat ett vattenbad som du placerar mitt i ugnen i ca 30 minuter. Konsistensen på kakan ska börja bli fast, men ska fortfarande vara kladdig i mitten så att du får chokladmousse-konsistensen på kakan.
Låt sedan kakan svalna något och servera den - utmärkt till kaffe.