GLASSCOOKIES UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Glasscookies med havreflarn är världens enklaste dessert som uppskattas av hela familjen. En perfekt dessert av middagen som dessutom är helt utan tillsatt socker och kan avnjutas av alla! Ett nyttigare alternativ som är minst lika gott och passar alla dagar i veckan.
INGREDIENSER
- 75 g smör
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl Use Like Sugar
- 2 msk Fiber Syrup
- 2 msk grädde eller mjölk
- 3-5 steviadroppar vanilj
- 1/2 tsk bakpulver
- NICK'S glass
- Dekorering: valfria nötter
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält sedan 75 gram smör i en kastrull och tillsätt 1 dl glutenfritt havregryn, 1 dl bovetemjöl, 1 dl Use Like Sugar, 2 msk fiber sirap, 2 msk grädde eller mjölk, 3-5 steviadroppar vanilj samt knappt 1/2 tsk bakpulver. Rör ihop allt i kastrullen tills det blivit en smet.
Klicka sedan ut cirklar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, storlek kan du välja själv men lagom storlek är ungefär 3 cm i diameter. Grädda i ugnen i 5 minuter och låt sedan kakorna svalna på ett galler.
Ta valfri smak av NICK’S glass och bre ut ett tjock lager på en kaka och sätt en till kaka ovanpå glassen. Tadá, du har en glasscookie! Rulla sedan glasscookien i valfria nötter för lite extra crunch.