GLASSCOOKIES
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Glasscookies med havreflarn är världens enklaste dessert. Med vår nya glass kan det inte bli annat än magiskt!
INGREDIENSER
- 75 g smör
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1 dl Use Like Sugar
- 2 msk Fiber Syrup
- 2 msk grädde eller mjölk
- 3-5 steviadroppar vanilj
- 1/2 tsk bakpulver
- Glass
- Dekorering: valfria nötter
GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smält sedan 75 gram smör i en kastrull och tillsätt 1 dl glutenfritt havregryn, 1 dl bovetemjöl, 1 dl Use Like Sugar, 2 msk fiber sirap, 2 msk grädde eller mjölk, 3-5 steviadroppar vanilj samt knappt 1/2 tsk bakpulver. Rör ihop allt i kastrullen tills det blivit en smet. Klicka sedan ut på runda kakor på en plåt med bakplåtspapper, storlek kan du välja själv men lagom storlek är ungefär 3 cm i diameter. Grädda i ugnen i 5 min. Låt de svalna på svalna på ett galler. Servera sedan med glass mellan två kakor, och tada du har en glasscookie! Rulla glasscookies i valfria nötter.