GLUTENFRIA PANNKAKOR UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Här ett recept på glutenfria pannkakor som är både krispiga, sockerfria och med god smak av kardemumma. Passar perfekt till frukost eller att servera till brunch med NICK'S glass och färska hallon. Nyttigt, går snabbt att göra och smakar underbart gott.
INGREDIENSER
- 2 dl havremjöl ( glutenfritt)
- 0,5 dl majsmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 nypa salt
- 0.5 tsk kardemumma
- 4 dl mjölk
- 4 ägg
- smör, att steka i
- Färska hallon till servering
- NICK'S Vaniljglass till servering
GÖR SÅHÄR:
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet. Låt sedan smeten stå i 10 minuter för att svälla vilket kommer göra den lättare att steka. Vispa sedan igenom smeten igen och stek lite i taget i en klick smör. Låt pannkakorna få en gyllenbrun fin färg och rulla sedan ihop dem.
Servera med färska hallon och Vanilla Bean!