Recept: Mjuk Pepparkaka

MJUK PEPPARKAKA UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Alexandra Schlesinger

En riktigt klassiker att servera runt jul är mjuk pepparkaka. Med fantastiska dofter av ingefära, kanel och nejlika sprider den doften av jul i alla rum och är dessutom oemotståndligt god. Önskar du att dessutom baka en mer hälsosam variant av mjuk pepparkaka är detta recept för dig då det är helt utan tillsatt socker men är minst lika söt och god.

INGREDIENSER 

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Use like sugar
  • 2 dl grekisk yoghurt eller kvarg 
  • 3 msk Fiber honey
  • 6 dl havremjöl
  • 1 1/4 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 msk kardemumma 
  • 1 1/2 tsk nejlika
  • 1 dl frysta lingon 

Soft gingerbread with no added sugar.

GÖR SÅHÄR:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader på varmluft.

Smörj sedan en sockerkaksform.

Blanda ihop havremjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i en skål. Vispa äggen och Use Like Sugar i en separat skål till en porös smet. Tillsätt grekisk yoghurt eller kvarg och Fiber Honey och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget och vispa kontinuerligt. Tillsist rör du i frysta lingon. Häll i smeten i den smorda formen och baka i mitten av ugnen i 40-45 minuter.

Tips! Använd en trästicka för att se om kakan är klar. Låt svalna innan du tar ut kakan ur formen.

Garnera som du vill, vi rekommenderar extra lingon!

Soft ginger bread without added sugar.