MJUK PEPPARKAKA
Receptförfattare: Alexandra Schlesinger
En mjuk pepparkaka med fantastiska dofter av ingefära, kanel och nejlika. Ett unberbart gott recept som är perfekt att servera runt jul.
INGREDIENSER
- 3 ägg
- 1 1/2 dl Use like sugar
- 2 dl grekisk yoghurt eller kvarg
- 3 msk Fiber honey
- 6 dl havremjöl
- 1 1/4 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- 1 msk ingefära
- 1/2 msk kardemumma
- 1 1/2 tsk nejlika
- 1 dl frysta lingon
GÖR SÅHÄR:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj sedan en sockerkaksform. Blanda ihop havremjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i en skål. Vispa äggen och Use Like Sugar i en separat skål till en porös smet. Tillsätt grekisk yoghurt eller kvarg och Fiber Honey och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget och vispa kontinuerligt. Tillsist rör du i frysta lingon. Häll i smeten i den smorda formen och baka i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Tips! Använd en trästicka för att se om kakan är klar.Låt svalna innan du tar ut kakan ur formen.