Recept Mjuk Pepparkaka

MJUK PEPPARKAKA

Receptförfattare: Alexandra Schlesinger

En mjuk pepparkaka med fantastiska dofter av ingefära, kanel och nejlika. Ett unberbart gott recept som är perfekt att servera runt jul.

 

INGREDIENSER

 

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl Use like sugar
  • 2 dl grekisk yoghurt eller kvarg 
  • 3 msk Fiber honey 
  • 6 dl havremjöl
  • 1 1/4 tsk bikarbonat 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 msk kardemumma 
  • 1 1/2 tsk nejlika
  • 1 dl frysta lingon 

GÖR SÅHÄR:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj sedan en sockerkaksform. Blanda ihop havremjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i en skål. Vispa äggen och Use Like Sugar i en separat skål till en porös smet. Tillsätt grekisk yoghurt eller kvarg och Fiber Honey och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget och vispa kontinuerligt. Tillsist rör du i frysta lingon. Häll i smeten i den smorda formen och baka i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Tips! Använd en trästicka för att se om kakan är klar.Låt svalna innan du tar ut kakan ur formen.