NUTELLA UTAN TILLSATT SOCKER
Receptförfattare: Marja Folcke
Egengjord chokladhasselnötskräm är ett av Marjas mest populära och välklickade recept. Vi förstår helt och hållet varför. Chokladhasselnötskräm också kallat Nutella är en stor favorit hos både stora och små som passar perfekt som topping på pannkakor, på frukostmackan och till flera desserter. Det här receptet är helt utan tillsatt socker vilket gör den här varianten på Nutella både god och ett nyttigare alternativ.
INGREDIENSER
- 100 g hasselnötter
- 50 g Dark chocolate
- 2 msk Fiber syrup
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- Use like sugar efter behag
GÖR SÅHÄR:
Mixa ihop nötterna i en mixer. Smält choklad tillsammans med kokosolja och rör om tills chokladen smält. Rör ner chokladsmeten och resterande av ingredienserna tillsammans med nötterna och mixa till en slät konsistens. Söta efter smak med Use like sugar.
Kyl ned innan servering, helst över natten så att krämen hinner stelna något. Förvaras kylt!