Recept Nyarsdessert

NYÅRSDESSERT

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Denna lyxigt goda dessert har allt och lite till. Len chocklad pannacotta, söt och salt karamellsås och Crunchy caramel för extra punch.

 

INGREDIENSER

 

 

Salt karamellsås:

GÖR SÅHÄR:

Panacotta:
Smält Crunchy caramel i ett vattenbad. Blötlägg ett gelatinblad i kallt vatten. Koka sedan upp grädde, Use like sugar, salt och Chocodrink. Vispa under tiden så att det inte bränns vid. Ta bort gräddsmeten från plattan och häll i gelatinbladet. Vispa och häll till sist i den smälta chokladen. Häll upp i glas och ställ svalt över natten. Toppa till sist med kolasås, havssalt och hackat Crunchy caramel.

Kolasås:
Koka upp allt utom smör och havvsalt. Låt koka i 10-20 minuter och rör om emellanåt. Ta kastullen från plattan och lägg försiktigt i smöret under omrörning. Strö ner lite havssalt för att utveckla smakerna en aning.