NYÅRSDESSERT
Receptförfattare: Malin Seijboldt
Denna lyxigt goda dessert har allt och lite till. Len chocklad pannacotta, söt och salt karamellsås och Crunchy caramel för extra punch.
INGREDIENSER
- 100 g Crunchy caramel
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk Use like sugar
- 2 tsk Chocodrink
- 1 krm salt
- 1 gelatinblad
Salt karamellsås:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl Use like sugar
- 0,5 dl Fiber Syrup
- 3 krm salt
- 25 g smör
- 3-5 Steviadroppar karamell
- 0,5 krm havssalt
GÖR SÅHÄR:
Panacotta:
Smält Crunchy caramel i ett vattenbad. Blötlägg ett gelatinblad i kallt vatten. Koka sedan upp grädde, Use like sugar, salt och Chocodrink. Vispa under tiden så att det inte bränns vid. Ta bort gräddsmeten från plattan och häll i gelatinbladet. Vispa och häll till sist i den smälta chokladen. Häll upp i glas och ställ svalt över natten. Toppa till sist med kolasås, havssalt och hackat Crunchy caramel.
Kolasås:
Koka upp allt utom smör och havvsalt. Låt koka i 10-20 minuter och rör om emellanåt. Ta kastullen från plattan och lägg försiktigt i smöret under omrörning. Strö ner lite havssalt för att utveckla smakerna en aning.