Recept: Nyårsdessert

NYTTIG NYÅRSDESSERT UTAN TILLSATT SOCKER

Receptförfattare: Malin Seijboldt

Till nyår vill man njuta av en dessert som är lyxig och har allt och lite till. Vad är då inte bättre än en pannacotta med en härlig twist? Här är ett recept på en len choklad pannacotta med söt och salt karamellsås och Crunchy caramel för extra crunch - och det bästa, den är helt utan tillsatt socker.

INGREDIENSER 

Salt karamellsås:

New Years dessert no added sugar.

GÖR SÅHÄR:

Panacotta:


Börja med att smälta Crunchy caramel i ett vattenbad. Blötlägg ett gelatinblad i kallt vatten. Koka sedan upp grädde och lägg i Use like sugar, salt och Chocolate drink. Vispa under tiden så att det inte bränns vid. Ta bort gräddsmeten från plattan och häll i gelatinbladet. Rör om så att gelatinbladet löses upp helt. Tillsätt därefter den smälta chokladen och vispa ihop. Häll upp blandningen jämnt i glas och låt stelna i kylen, helst över natten.

Kolasås:

Koka upp allt utom smör och havssalt. Låt koka i 10-20 minuter och rör om emellanåt. Ta kastrullen från plattan och lägg försiktigt i smöret under omrörning. Strö ner lite havssalt för att utveckla smakerna en aning.

Toppa gärna pannacottan med varm kolasås och tillsätt extra havssalt och hackad Crunchy caramel till servering. Voliá, en riktig lyxig nyårsdessert!

Healthy New Years dessert.