PUNSCHRULLE
Receptförfattare: Marja Folcke
Punschrulle eller dammsugare va du än kallar den så är den en riktig bakverksklassiker. Detta recept är dessutom sockerfritt!
INGREDIENSER
Chokladdegen:
- 70 g rumsvarmt smör
- 2 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl riven kokos
- ½ dl Use like sugar
- 2 msk Chocodrink
- ½ tsk arraksarom
- ca 1-2 krm vaniljpulver
Mandelmassa:
- 75 g smör
- 4 dl mandelmjöl
- ½ dl Use like sugar
- 1 ½ msk fiberhusk
GÖR SÅHÄR:
Chokladdegen
Blanda alla ingredienser och forma tolv små längder av detta. Låt gärna vila i kylen medan mandelmassan görs.
Mandelmassa
Blanda ingredienserna till mandelmassan, låt stå kallt i några minuter. Lägg därefter degen mellan två bitar bakplåtspapper och kavla ut till en avlång fyrkant (ej för tunn), ta bort det översta pappret. Klä försiktigt de små chokladlängderna med massan. Hjälp gärna till med bakplåtspappret mandelmassan är utkavlad på, då mandelmassan annars lätt kan spricka. Om mandelmassan går sönder är det enkelt att med fingrarna släta över detta.
Choklad
Smält chokladen, gärna i en smal skål (vilket gör det lättare att få upp choklad på dammsugarens kanter), och doppa dammsugaren i detta. Låt stelna i kyl på en tallrik med bakplåtspapper. Förvaras också i kyl.